Er zit een brute moordenaar in voorarrest in de vrouwengevangenis. Zijn zaak dient momenteel in Dordrecht en op dinsdag 5 december is de uitspraak. Wij zullen voor de deur van de rechtbank staan met onze protestborden: Geen man in het vrouwengevang!

Daniela D. is een man met een penis die zich presenteert als ‘transvrouw’. Dat blijkt uit het verslag van Telegraaf journaliste Saskia Belleman. Je moet in haar verhaal wel zoeken maar dit feit, want in het hele verhaal wordt gedaan alsof D een vrouw is en naar hem verwezen met ‘zij’ en ‘haar’. Gelukkig is Belleman niet zo ver gegaan om hier te schrijven dat hij wilde dat er op ‘haar penis’ gezogen werd. Maar het is behoorlijk misleidend dat het feit dat dit een MAN is die mannelijk geweld pleegt alleen de zeer oplettende lezer opvalt. Ook in dit stuk met als kop “De meest gruwelijke horrorfilm is er niets bij” op de site van Rijnmond nieuws moet je je best doen om te achterhalen dat een man de oorzaak is van deze horror.

VROUWENRECHTEN
Volgens de conventie van Genève hebben vrouwelijke gevangenen het recht om opgesloten te worden zonder mannen. Dit om hen te beschermen tegen het mannelijk geweld, aanranding en verkrachting. Het is een vorm van marteling om vrouwen niet alleen op te sluiten, maar heb ook bloot te stellen aan mannen.Vandaar dat wij hiertegen in opstand komen.

Het is ook in strijd met de United Nations Standard Minimum Rules
for the Treatment of Prisoners
.

MINSTENS ÉÉN
In Nederland zit dus minstens één (intacte) man in de vrouwengevangenis. Hij bracht als prostituée zijn klant met 200 steekwonden om het leven. Hij is opgesloten bij vrouwen. In het artikel in de Telegraaf over de rechtszaak moet je goed zoeken om te ontdekken dat het over een man gaat. Overal hebben ze het over ‘zij en ‘haar’. Ook in het vonnis dat door de rechtbank werd voorgelezen. Dit misdrijf zal ook de statistieken ingaan alsof het gepleegd is door een vrouw.

ONTLUISTEREND
Dat wij vrouwen die in de gevangenis zitten (nog)niet horen over deze misstand, is logisch, aangezien de vrouwen niet gehoord worden als het over misstanden in de gevangenis gaat, zoals bleek uit de ontluisterende documentaire Zitten en zwijgen van Jessica Villerius. Vrouwen die misstanden melden, worden namelijk extra gestraft in de gevangenis.

INTERNATIONALE STUDIES

Er zijn internationale studies gedaan naar de positie van vrouwen in de gevangenis, zoals deze studie WOMEN IN PRISON: INTERNATIONAL PROBLEMS AND HUMAN RIGHTS BASED APPROACHES TO REFORM Door Jenni Gainsborough. En deze studie van Amnesty naar de rechten van vrouwen in de gevangenis

AANBEVELING
In de Nederlandse aanbeveling voor de behandeling van transgender gedetineerden, wordt echter alleen gekeken naar belangen van de transgenders (dat wil zeggen trans geïdentificeerde mannen, vrouwen zullen er niet voor pleiten om in de mannengevangenis geplaatst te worden), niet naar de belangen van de vrouwen waarbij deze mannen worden opgesloten.

ONDERZOEK
Ook werd onderzoek gedaan naar transpersonen in de gevangenis. Ook daar geen aandacht voor het effect op de vrouwen die worden opgezadeld met de aanwezigheid van mannen.

#KeepPrisonsSingleSex
In andere landen wordt al jaren actie gevoerd om gevangenissen single sex te houden. Dit is de website van de Amerikaanse organisatie Keep Prisons Single Sex.

ZWANGER
In New Jersey maakte een trans gevangene twee vrouwen zwanger

Transgender prisoner gets two inmates pregnant in women’s prison | Loop Cayman IslandsIn 2021, a transgender person who lived life publicly as a woman since 2003 won a lawsuit against the New Jersey Department of Corrections, forcing authorities to change their policies. Policy changes…http://cayman.loopnews.com/content/transgender-prisoner-gets-two-inmates-pregnant-womens-prison

RELATIE

In Engeland werd een pedofiele trans gevangene weer naar de mannen overgeplaatst nadat hij een relatie begon met een kwetsbare (zwak begaafde) vrouwelijke gevangene.

Transgender moved prison wings after relationship with female inmateShortly after arriving Dixon had to be transferred to a different wing, after starting a relationship with a ‘vulnerable’ inmate.The woman Dixon targeted had ‘learning difficulties’ and mental health …https://www.dailymail.co.uk/news/article-11268259/Transgender-paedophile-moved-prison-wings-starting-relationship-female-inmate.html

1 OP DE 50

Eén op de vijftig Britse gevangenen identificeert zich als trans. Dat is véél meer dan onder de normale bevolking.

One in 50 prisoners identifies as transgender amid concerns inmates are attempting to secure prison perksOne in 50 male offenders in prisons are self-identifying as transgender, according to a survey by the official jail watchdog, amid concerns inmates may be attempting to secure extra perks.https://www.telegraph.co.uk/news/2019/07/09/one-50-prisoners-identify-transsexual-first-figures-show-amid/

DRIE KEER ZOVEEL ZEDENMISDRIJVEN

Mannen die zichzelf identificeren als trans, plegen drie keer zoveel zedenmisdrijven als mannen die dat niet doen (1177 per miljoen op 490 per miljoen) en bijna 300 keer zo vaak als vrouwen (vrouwen 4 per miljoen, trans geïdentificeerde mannen 1177 per miljoen).

SMOES

Het trans identificeren door gevangenen is gewoon een smoes om opgesloten te worden bij de vrouwen. Het regime van vrouwengevangenissen is vaak lichter. En als je vrij komt, ga je weer gewoon verder als man.

Trans prisoners go back to living as men after release – insidetime & insideinformationWomen in prison have described how some transgender prisoners in female jails make little effort to live as women, and go back to living as men after they are released. A researcher interviewed 15 wom…https://insidetime.org/trans-prisoners-go-back-to-living-as-men-after-release/

RECHTSZAAK IN AMERIKA

In Amerika vind al een rechtszaak plaats vanwege het in gevaar brengen van vrouwelijke gevangenen door hen op te sluiten met mannen.

California Sued for Placing Biological Males in Women’s Prisons“California is home to the largest women’s prison in the world, where being degraded and humiliated is now part of the daily routine.”https://www.dailysignal.com/2021/11/17/exclusive-california-forces-transgender-belief-system-on-female-prisoners-housed-with-biological-males-lawsuit-says/

Mannen die zich trans identificeren, zitten veel vaker dan ‘gewone mannen’ vast wegens zedendelicten. Ook met minderjarigen.

CONVENTIE VAN GENEVE
Volgens de Conventie van Genève is het tijdens de oorlog verplicht om aparte gevangenissen voor mannen en vrouwen op te zetten. IN VREDESTIJD GELDT DAT NATUURLIJK OOK.

DEMONSTRATIE

Dinsdag 5 december om 12.15 demonstreren wij voor de rechtbank van Dordrect: Geen man in het vrouwengevang. Kom ook en laat je stem horen.

One Response

  1. Els

    Dit misdrijf zal ook de statistieken ingaan alsof het gepleegd is door een man.

    Onder het kopje Minstens een staat bovenstaande zin. Ik moet aannemen dat “man” vrouw moet zijn.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.