Door de dreiging met geweld door Antifa waren deze keer veel potentiële bezoekers van #LetWomenSpeak op 26 mei thuis gebleven. Toch was het een geslaagde bijeenkomst, met nieuwe en oude belangstellenden en meer dan tien zeer interessante speeches over vrouwen en vrouwenrechten.

Er was deze keer veel belangstelling van de pers. Dat kwam omdat in de Telegraaf een artikel was verschenen over geheime opnamen van een Antifa-workshop waarin de aanwezigen zich voorbereidden op een gewelddadige confrontatie met de politie. Ze wilden door de linies heen breken en ons vrouwen het spreken onmogelijk maken.

Zo waren er diverse filmploegen, onder andere van Ongehoord Nederland, Bender en PowNews. Van PowNews is onderstaande rapportage:

In de Telegraaf verscheen het volgende artikel: Antifa slaagt er niet in feministische bijeenkomst te verstoren.

In het Algemeen Dagblad verscheen: “Vrouwen hebben een vagina, mannen hebben een penis“.

Toespraken op ons YouTube kanaal
De toespraken publiceren we in willekeurige volgorde nop ons YouTube kanaal. We zullen ze zoveel mogelijk ondertitelen, waardoor het een en ander even in beslag neemt. In de loop van de week worden meer toespraken gepubliceerd.

Taal en waarheid: vasthouden aan het woord vrouw is belangrijk.

Suzanne over het belang van het benoemen van de werkelijkheid.

Kinderen hebben therapie nodig, geen operaties
Psycholoog en pedagoog Roelien den Ouden deelt haar zorgen over de genderzorg, en vertelt over de WPATH Files en het Cass report.

Manifest van Let Women Speak
Lydia Daniel opent de bijeenkopmst met het voorlezen van het manifest van Let Women Speak

“Eeen vrouw is een volwassene van het vrouwelijk geslacht”.

Weinig informatie over mannen in de Belgische vrouwengevangenis
Vanessa van onze Belgische zusterorganisatie was te gast om ons te vertellen over haar organisatie, en over de situatie in België. Daar is al sinds 2018 zelfidentificatie, maar op informatieverzoeken over trans identificerende mannen in de vrouwengevangenis reageert de Belgische overheid – net als de Nederlandse – niet.

FOTO’S

Er volgen ook nog meer foto’s van de bijeenkomst, maar hier zijn er vast een paar:

Volgende #LetWomenSpeak 12 oktober in Amsterdam

Op 12 pktober komt de initiatiefneemster van #LetWomenSpeak Kelly Jay Keen naar Nederland. De bijeenkomst wordt gehouden in Amsterdam op een nader te bepalen locatie. Je kunt hier kaartjes bestellen, dan word je op de hoogte gehouden

Leave a Reply

Your email address will not be published.