Geslaagde try-out ‘Let Women Speak’ in Nederland

HILVERSUM – Op zaterdag 8 juli 2023 werd er in Hilversum een try-out gehouden voor de eerste Nederlandse versie van ‘Let Women Speak’ die op 9 september 2023 14:00 uur van start gaat in Utrecht. Een aantal vrouwen meldden zich om gebruik te maken van hun spreekrecht. Nu de regering is gevallen en binnenkort iedereen in Nederland het stemrecht kan uitvoeren, is het extra van belang om te horen wat er onder de kiezers leeft. 

Door tal van ontwikkelingen in de actualiteit maken vrouwen van elke leeftijd zich grote zorgen over hun bestaansrecht en die van de volgende generaties. Na meer dan een eeuw emancipatiestrijd staan de met bloed, zweet en tranen verworven rechten weer in het geding, zoals bescherming van privacy, intimiteit, veiligheid, welzijn c.q. fair play door eigen faciliteiten, activiteiten sportcompetities. Vrouwen, moeders en meisjes worden uitgegumd om transgenders die plek te geven. Daar gaan ze niet mee akkoord en steeds meer vrouwen staan op en spreken zich uit.

Gasten
De gasten voor de try-out #LetWomenSpeakNL die uit vele delen van Nederland en Vlaanderen kwamen, ontmoetten elkaar er voor het eerst. Ze hadden verschillende soorten achtergronden qua culturele roots, opleiding, beroep, politieke voorkeur en interesses. Er was dus geen sprake van een eenheidsworst of samenwerkende partners, maar wel van respect en gelijkwaardigheid. De achtergronden, expertises, ervaringen en visies waren heel divers en dat alleen al bracht een boeiend gesprek op gang waarin veel met elkaar gedeeld kon worden. Na een gezamenlijke lunch die voor de juiste sfeer zorgde, werd met vereende krachten de banner opgehangen ten teken dat iedereen die dat wilde zich uit kon spreken. Vier vrouwen maakten daar gebruik van. 

Lesbische oma
Een stoere dame van 61 jaar, getrouwd met een vrouw en naast moeder en oma nog steeds actief als vrijwilligster in het kerkse, begon. Ze legde uit zich zorgen te maken over de consequenties voor lesbiennes en homoseksuelen als de wettelijke regelgeving voor geslachtsverandering definitief gewijzigd wordt zoals voorgenomen door de (inmiddels demissionaire) regering. Zij zullen in hun fysieke en online faciliteiten zoals datingapps, sportkleedkamers en welness-ruimtes geconfronteerd worden met transgenders die slechts op basis van zelfidentificatie er toegang toe kunnen eisen, maar die biologisch van het andere geslacht zijn waarvoor ze zich nu voor kunnen afschermen. “De LHB’ers hebben op eigen kracht gestreden voor erkenning van hun bestaansrecht en die gekregen. Het wordt tijd dat de QT+’ers dat ook gaan doen.”

Apotheker
De tweede spreker is apotheker Leontien die sprak over haar zorgen over de transitie van jonge kinderen door middel van chemische middelen en medische ingrepen waarvan de gevolgen vaak niet terug te draaien zijn. Met haar expertise van geneesmiddelen legde ze uit wat de zogenaamde ‘puberteitsremmers’ met het lichaam van jonge kinderen doet, die noch geestelijk noch fysiek volgroeid zijn om zo’n ingrijpende beslissing te overzien. Deze drugs die gebruikt worden om veroordeelde verkrachters en andere seksuele misdadigers te castreren verwoesten het jonge lichaam en maakt veel normale lichaamsfuncties onmogelijk. De cosmetische ingrepen doen daar niets aan en veroorzaken eerder verminkingen met alle gevolgen van dien. De hormoonpillen moeten een leven lang ingenomen worden, waardoor transgenders een melkkoe zijn voor de medisch-farmaceutische industrie.

Politiek
Politicologe Lydia nam als derde het woord en legde bij de dames in de politiek de vraag waar zij voor staan wat betreft de bescherming van vrouwen, moeders en meisjes en hun rechten tegen de bedreiging die uitgaat van de voorgenomen wetswijziging die verandering van geslacht door zelfidentificatie beoogt. Dit wordt voor de nieuwe verkiezingen een belangrijk stemadvies voor de acht miljoen volwassen vrouwen in Nederland. “Ik wacht op antwoord en ik ga een lijst opstellen. Het is ja of nee, er is geen middenweg.”

Vrijheid van meningsuiting
Tot slot schetste oprichtster Caroline de brede contouren van deze kwestie, waarbij grondrechten zoals vrije meningsuiting als deskundige en professional worden gecensureerd zonder mogelijkheid op weerwoord, waardoor ook je baan en bestaansrecht op het spel staan door deze verstrekkende politieke ideologie. “In een video voor mijn werk als coach zei ik dat mannen geen kinderen kunnen baren. Dat is een biologisch feit. Doch LinkedIn censureerde de video en dreigt mijn account op te heffen.”

Hierna praatten de aanwezige dames nog even na en nam iedereen tevreden afscheid.

Zaterdag 9 september is de eerste #LetWomenSpeakNL in Utrecht.

Het event heeft inmiddels een eigen account op Twitter dat je kunt volgen voor alle informatie erover.

Je kunt je hier vast gratis aanmelden voor Let Women Speak op 9 september in Utrecht.
Uiteraard is je donatie van harte welkom.

Bekijk hieronder de video van de try-out.

About The Author

Related Posts

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.