De voorstanders van de transgenderwet kregen vandaag een koekje van eigen deeg: geen debat meer over de #Transgenderwet, hij gaat gewoon nu van tafel.

Sinds het indienen van de wet in 2021 hebben de partijen die nu plotseling zeggen dat ze willen debatteren, ieder debat met tegenstanders gefrustreerd.

Trans lobby
Er werd niet ingegaan op uitnodigingen voor talkshows waar ze twee kanten van een verhaal willen laten horen. Beleefde uitnodigingen van Stichting @Voorzij, de nieuwe vrouwenstichting werden resoluut van de hand gewezen, terwijl de belangenbehartigers van de trans lobby allemaal aan tafel zaten en het beleid mee mochten bepalen. Regenboog Door het @COCNederland, @transvisie_nl en @transnetnl werden afspraken gemaakt in regenboog-akkoorden om trans geïdentificeerde mensen privileges te geven ten koste van vrouwenrechten. Dankzij de translobby (die opkomt voor een piepklein percentage van de bevolking) de afbraak van de rechten van de helft van de bevolking, de vrouwen, al kon beginnen zonder dat de belangen van vrouwen ooit waren meegewogen. Het maatschappelijk middenveld werd volledig buiten beschouwing gelaten.

Eenzijdig
Deze eenzijdige beleidsvorming van de overheid, alleen met input van een piepklein groepje belangenbehartigers zonder tegengeluiden te horen, komt neer op het opzettelijk negeren van de belangen van een groot deel van de eigen burgers. Want ze wisten heel goed dat vrouwen gehoord wilden worden. We stonden vaak en hard op de deur te kloppen, maar ze weigerden open te doen. Ondertussen proberen vrouwen zich dan maar te laten horen via social media en alternatieve podcasts. Dat viel nog niet mee, want ze werden uitgescholden, monddood gemaakt, gecanceld en zelfs bedreigd. Ook leden en zelfs de voorzitter van een politieke partij deden mee aan een gênante vorm van intimidatie en buitensluiting. Daarover straks meer.

Opzettelijk
Vrouwen zijn opzettelijk buitengesloten uit het debat. Hun vragen zijn niet beantwoord, hun zorgen zijn niet gehoord. Hieruit blijkt een schandalige minachting voor vrouwen. Wij moeten maar inschikken en plaats maken voor mannen in onze toiletten, kleedkamers, sport, opvanghuizen en op lesbische feestjes. En als we volkomen vast zitten en geen kant uit kunnen, worden we ook nog ons opgesloten met mannen.

Zoogdier
Want iedereen weet dat mensen niet van geslacht kunnen veranderen. Dat iedere cel, iedere spier, ieder bot en ieder orgaan is gemaakt in een mannenlijf, dat is gericht op het maken van kleine gameten, of in een vrouwenlijf, gericht op het maken van grote gameten en het dragen en baren van kinderen. Jazeker, wij zijn gewoon zoogdieren en voor zoogdieren gelden hele simpele biologische regels. En één ervan is dat je niet van geslacht kunt veranderen.

Lichaam
Dus dat betekent dat een man die ‘zich vrouw voelt’ nog steeds een man is en een vrouw die zich ‘man voelt’ nog steeds een vrouw is. Ik zet het voelen tussen haakjes, want mijns inziens kun je niet voelen dat je iets bent wat je lichaam niet is. Je kunt geobsedeerd raken door het idee dat je van het andere geslacht bent, maar het kan niet. Je bent in dit lichaam geboren en dat lichaam heeft dit geslacht. Er is geen ziel die een ander geslacht kan hebben dan je lichaam, een onwaarneembare ziel die dan bovendien ook nog eens belangrijker is dan het lichaam. Dat is gewoon een heel sterk sprookje. Een fantasie, een waandenkbeeld. Haters Maar daar mochten we van @GroenLinks, @SPNL, @PvdA, @AmsterdamBIJ1 , @VoltNederland en @d66n iet over praten. Want dan waren we haters en transfoben. De voorzitter van BIJ1 maakte me zelfs op @Joop_nl uit voor nazi en fascist.

Agressieve meute

Meerdere politieke partijen hebben opgeroepen tot deelname aan de tegendemonstratie tegen #LetWomenSpeakUtrecht. De tegendemonstranten wilden ons aanvallen. Als de politie niet met paarden tussen ons en de agressieve meute was gaan staan, waren er ongelukken gebeurd.

Koekje
Geen enkele politieke partij heeft hier publieke afkeuring over uitgesproken. Tegenwoordig is het het blijkbaar normaal dat vrouwen op zo’n manier geïntimideerd worden. En nu heeft de kamer vandaag door voor de motie van @NwSocContractte stemmen, gezegd: afgelopen met die wet. Een koekje van eigen deeg: geen ruimte om hun flagrante leugens nog eens te herhalen.

Afbeelding

Debat
Ik zou zeggen: als je echt debat wilt, bijvoorbeeld over de anti-conversiewet, waar wij ook gegronde, ernstige bezwaren tegen hebben: gebruik je tijd om je echt te informeren en te gaan praten met @Voorzij. Waar jullie met een diepe verontschuldiging en uitbundige bloemenbossen naar toe moeten gaan.

Luister
Kom naar #LetWomenSpeakUtrecht op 26 mei en luister naar wat vrouwen te zeggen hebben. Kom uit je echokamer, haal je vingers uit je oren en LUISTER EINDELIJK naar wat vrouwen te zeggen hebben! PS. helaas stopt de minachting van vrouwen toch nog niet direct. Want Weerwind, @ministervRB weigert de motie uit te voeren. Laten we hopen dat het de laatste stuiptrekkingen van een verliezer zijn.

Jouw bijdrage
Gun je me koffie met een taartje, of help je me meesparen voor mediatraining? Doneer dan. het abonnementensysteem komt eerst, maar met even scrollen kom je bij een eenmalige gift.

One Response

  1. Els

    Die wet wordt gewoon doorgedrukt na een debat, dat gevoerd gaat worden zodra er een nieuw kabinet is. Ik ben erg pessimistisch wat dat betreft. Zo stiekem als b.v. allerlei formulieren gewijzigd zijn: man, vrouw, anders. Grrr.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.