Maar liefst zestien vrouwen hielden een speech tijdens de tweede Let Women Speak in Nederland op 18 november in Utrecht. In tegenstelling tot de eerste bijeenkomst, waar transactivisten dichtbij in bedwang werden gehouden met knuppels en paarden, werden ze nu op afstand gehouden. Daardoor de vrouwenbijeenkomst ontspannen: een samenkomen van linkse en rechtse vrouwen, van vrouwen uit verschillende culturen en van verschillende leeftijden, die éen ding gemeen hebben: ze staan voor de rechten van vrouwen. Hier kun je alle speeches bekijken en beluisteren.

Sabina vertelt haar levensverhaal als tomboy en moeder van een dochter die geen meisje wilde zijn

Sabina is een bezorgde moeder die er zelf als stoere meid in moeilijke omstandigheden ook een tijdje van droomde om een jongen te worden, zodat zij kon ontsnappen aan pesterijen. Ze voerde een lange strijd om zichzelf te accepteren als stoere lesbienne. En werd later als moeder via haar dochter geconfronteerd met dezelfde strijd. Want ook haar dochter wilde, omdat ze knel kwam te zitten, liever een jongen zijn. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal op #LetWomenSpeakUtrecht. En deelt haar standpunt: “Je kunt jezelf niet identificeren als jongen.”

“Er is geen trauma nodig om ruimten zonder mannen te willen” zegt Suzanne

“Onze grenzen zijn redelijk. Ze zijn gebaseerd op correct instinct en aangescherpt door ervaring. We hebben er in het openbare leven plekken nodig waar erop mogen rekenen dat er geen mannen komen. En dat als een man deze sociale regels overtreed, we dat ergens kunnen melden, zonder dat wij er zelf straf voor krijgen. Ook als iemand zegt dat hij eigenlijk een vrouw is.” Een man in de verte is een risico, zoals een vrouw dat nooit is. Er is geen groot trauma nodig om ‘nee’ te mogen zeggen. Ons ‘nee’ zou genoeg moeten zijn, zonder dat we dat hoeven te bewijzen.”

Tips van Roeline om te praten met mensen die weinig weten over transgenderisme:

1. Wees duidelijk in je taalgebruik: heb het nooit over een transvrouw.

2. Vertel dat sinds 1984 mannen hun geslacht officieel kunnen wijzigen zonder dat ze hormonen hebben gebruikt of geopereerd zijn. Mannen die zich identificeren als vrouw zijn gevaarlijk voor vrouwen terwijl vrouwen die zich identiferen als man geen gevaar opleveren voor mannen.

3. Transgenderisme is net zo progressief als het regime in Iran.

“Seksistische bullshit maakt mij geen vrouw, dat doet mijn lijf” aldus Tineke

“Mannen die beweren dat ze vrouw zijn, zoals een bepaald kamerlid, storten allemaal seksistische bagger over ons uit waar dan uit zou moeten blijken dat zij een vrouw zijn.” “Er is al een naam voor ‘cis-vrouw’ en dat is vrouw.”

“Er is een dubbele standaard, vrouwen worden harder aangepakt.” Renske Verheul

“De paar procent van de criminaliteit door vrouwen wordt op een factsheet rood en groot uitgelicht.” En mannen krijgen gelijk als ze claimen dat ze gediscrimineerd worden als anderen hen niet zien als vrouw”

“Sekse is geen spectrum” aldus biologe en psychologe Marieke den Ouden

“Je geslacht wordt bepaald tijdens je conceptie en wordt niet pas toegewezen bij je geboorte. Niemand is ooit in zijn leven van geslacht veranderd” aldus psychologe Marieke den Ouden.

“Rampen in het buitenland, zoals verkrachters in de vrouwengevangenis hier voorkomen”

“Er is heel veel wat we mogen vieren: dat we de tweede Let Women Speak kunnen houden en dat we in Nederland zelfidentificatie waarschijnlijk kunnen tegenhouden en dat we daarmee de rampen die we in het buitenland zien, zoals verkrachters in de vrouwengevangenis hier kunnen voorkomen” zegt Lydia tijdens de start van Let Women Speak op 18 november 2023 in Utrecht.

Sportvrouw Floor: “Mannen horen niet thuis in de vrouwensport vanwege fysieke verschillen

“Mannen horen niet thuis in de vrouwensport. Vrouwen hebben hun eigen sportcompetities en voorzieningen, omdat de fysieke verschillen tussen mannen en vrouwen te groot zijn. Bescherm de vrouwensport.”

“Het is absurd dat wij zoveel politiebescherming nodig hebben” Martine van der Velde

Pesten leidt tot ontzettend veel schade, veel onzekerheid waardoor jongeren kunnen gaan denken dat ze trans zijn. Martine van der Velde sprak over haar eigen ervaringen als jonge vrouw tijdens Let Women Speak op 18 november 2023 in Utrecht.

Marnix: “I was born a girl and my biological sex will always be female”

Marnix has genderdysphoria and uses he/him pronouns. “I was born as a girl and my biological sex is that of a female. It upsets me that the people at the other side claim to represent me. I am 30, an adult, I have gender dysphoria that is a medical condition. I choose to transition, but I will always be a biological female.”

“Borsten die worden verwijderd, groeien niet meer aan” lesbienne Raymonde

Vroeger deed ik mijn best om inclusief te zijn en te doen alsof een man die beweert dat hij vrouw is ook echt een vrouw is. Een mengeling van conflictvermijding en aardig willen zijn. Dat stopte toen het tot me doordrong dat ik daarmee de rechten van vrouwen en meisjes minder belangrijk vond dan die van mannen” “Ik heb al jaren geleden besloten om eenzijdig tot scheiding over te gaan van de LHBTI-gemeenschap.” “Wij vrouwen verschillen op een heleboel punten van mening, maar een ding delen we allemaal samen: we zijn allemaal vrouwen en geen enkele man zal daar ooit deel van uitmaken. “

Pedagoge Roelien den Ouden over zorgvuldige behandeling van genderdysforie

“Het wordt tijd dat er breder gekeken wordt naar kinderen met genderissues. Hoe stel je een diagnose en wat kan je behandelen zonder medische transitie? Kinderen hebben recht op niet gemedicaliseerde zorg.” Psychologe en pedagoge Roelien den Ouden is betrokken bij een wereldwijd netwerk van professionals in de zorg die breder kijken naar de behandeling van kinderen met genderdysforie. Ze wil een scholing opzetten voor professionals die kinderen behandelen en niet meteen willen bevestigen en die ouders willen bijstaan met een kind dat zich trans identificeert.

Fernanda: “Only women give birth, have miscarriages and abortions.”

“I am a woman, and I work with and for other women. I have held their hands during births, miscarriages, and abortions. I am immersed in women’s stories everyday of my life. And what I know for a fact is that the stories repeat themselves. The stories repeat themselves because it happened to women. And everybody knows what a woman is” Fernanda tijdens Let Women Speak op 18 november 2023 in Utrecht.

Lydia: “Iedereen die doet alsof hij niet weet wat een vrouw is, liegt.”

“Iedereen weet wat een vrouw is. En iedereen die doet alsof hij niet weet wat een vrouw is, liegt. We gaan geen ruimte delen met mannen. Ik ga niet inschikken voor mannen. Het interesseert me niet wat anderen ervan vinden. Ik wil geen enkele man in vrouwenruimten. Hoe goed hij zich ook kleedt. Als dat mij transfoob maakt, boeit me niet. Als dat me een mannenhater maakt, boeit me niet. Als dat mij niet langer links maakt, boeit me niet. We gaan geen stap terug.”

Nicki Pouw-Verweij: vrouwen hebben sport en voorzieningen nodig alleen voor vrouwen

“Het voelt vreemd dat we een politiek debat hebben als vrouwenrechten. Als vrij conservatieve vrouw voel ik dat we honderd jaar terug zijn gegaan in de tijd. Waarin vrouwen zeggen: we willen dezelfde vrijheden als mannen. En vervolgens mannen dan zeggen: ‘joh daarbij voelen wij ons niet zo fijn, dus kan je niet gewoon stil zijn en lief lachen en je er verder niet in mengen? Ik kan er niet bij dat we het hier in 2023 mee bezig moeten houden. Ik hoop dat we dit debat snel kunnen afronden en samen van links tot rechts erkennen dat vrouwen vrouwen zijn en dat vrouwen beschermde ruimtes en beschermde sport en beschermde instanties nodig hebben alleen voor vrouwen. Dat is een kwestie van mensenrechten.

PvdA-lid Henny: de Partij van de Arbeid kan naar mijn stem fluiten.

Partij van de Arbeid-lid Henny vertelt dat de Parrtij van deArbeid woensdag naar haar stem kan fluiten omdat ze niet langer opkomen voor de belangen van vrouwen. “Ik weiger absoluut om zonder strijd de rechten ruimten, veiligheid en sport van meisjes en vrouwen af te staan aan geprivilegieerde mannen met ‘Ladyfeelz’.”

Stemadvies van Caroline: stem op een partij die weet wat een vrouw is 

Als je de rechten van vrouwen belangrijk vindt, kun je niet stemmen op een partij die niet weet wat een vrouw is. D’66, Groen Links, Partij voor de Dieren, Volt, Partij van de Arbeid, Bij1, de Socialistische Partij en de VVD vallen dan dus af. Dat stelt Caroline tijdens Let Women Speak op 18 november 2023 in Utrecht.

Genderideologie is diep mysogyn. Het is genoeg!” arts Hanneke Kouwenberg

“Genderideologie, door “progressieven” en “mensenrechtenorganisaties” is diep, diep misogyn. En iedereen die zijn ogen er voor sluit, zijn mond houdt, faciliteert het onrecht dat hun moeders, hun zussen, hun dochters wordt aangedaan. Het is genoeg!” aldus arts Kouwenberg.

Het manifest van Let Women Speak werd uiteraard voorgelezen.

Helaas ook deze keer geen aandacht in de media voor wat de vrouwen te zeggen hebben. We blijven doorgaan! w

Steunen.

De bijeenkomsten kosten geld: we moeten de tenten huren en zetten een professionele cameraploeg in. Wil je ons financieel steunen? Dat kan via een ‘geoormerkte’ gift aan Stichting Voorzij. Je gift is aftrekbaar van je belastbaar inkomen, want Voorzij is een ANBI-stichting.

Leave a Reply

Your email address will not be published.