Alleen onder bescherming van tientallen politieagenten met knuppels en agenten te paard  kunnen vrouwen in Nederland hun bezwaren tegen de voorgenomen transgenderwet uitspreken. 
Dat bleek afgelopen zaterdag tijdens de bijeenkomst #LetWomenSpeak in Utrecht.

Het liet zien hoe controversieel de transgenderwet is.

Ondanks de oorverdovende herrie van transactivisten hielden zo’n vijftien vrouwen toespraken over het de rechten, privacy en veiligheid van vrouwen en de medische mishandeling van kinderen. Onder wie een arts, een apotheker en een psychologe. Een lesbische moeder (video) vertelde over haar dochter die een tijd dacht dat ze beter een jongen kon worden en die er door haar ouders in bevestigd werd dat ze gewoon een stoere meid kan zijn.

Medisch schandaal
Arts Hanneke Kouwenberg (video), waarschuwde voor het medische schandaal dat gaande is door kinderen chemisch te castreren. “Het internationaal verdrag voor de rechten van het kind wordt geschonden door het Dutch Protocol. Er is namelijk niet bewezen dat transitie leidt tot een verbeterde kwaliteit van leven.”

Psychische begeleiding
Apotheker Leontien Bakermans maakte duidelijk dat jongeren met genderdysforie psychische begeleiding moeten krijgen en er niet met gevaarlijke medicijnen ingegrepen moet worden in de ontwikkeling van hun lichaam.

Vrij baan voor exhibitionisten

Psychologe Roelien Den Ouden vertelde hoe belangrijk het is dat psychologen niet automatisch meegaan in de gedachte dat iemand van het andere geslacht zou zijn dan het lichaam en riep collega’s op zich breed te oriënteren rond dit onderwerp.

Risico’s voor jonge meisjes
Feministe Roelien beschreef de reële risico’s die ontstaan voor jonge meisjes als gevolg van de voorgestelde genderwet. ”Door de transgenderwet kan iedere exhibitionist straks in de vrouwenkleedkamer zijn stijve *** laten zien aan jouw dochter van acht. Die vervolgens huilend thuiskomt en vertelt dat ze niet meer naar zwemles wil”.

Controversieel verklaren

Wij verzoeken de leden van de Tweede Kamer dan ook om de toespraken te beluisteren en die mee te wegen in hun besluit om de transgenderwet controversieel te verklaren.

Het Team van #LetWomenSpeakNL

Leave a Reply

Your email address will not be published.