De burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, koos ervoor om de tegendemonstranten op hetzelfde veldje toe te laten als de bijeenkomst van Let Women Speak en vrouwen in gevaar te brengen van agressieve tegendemonstranten.

Dat leidde tot een gevaarlijke, dreigende situatie, waarin de (merendeels)mannen op agressieve manier tegen de politie ingingen en in bedwang moesten worden gehouden met knuppels en met paarden.

Ook maakten de tegendemonstrranten, van o.a. Antifa en Bij1 met gigantische herrie door oa megafoons en sirenes en fluitjes, het vrijwel onmogelijk om onze toespraken te verstaan.

Een filmpje van de demonstranten die met een spiegel de spreeksters probeerden te verblinden.

Een SP-lid voor vrouwenrechten beschermde de vrouwen tegen de reflecties van de spiegel door er met een gigantische paraplu voor te gaan staan.

Politie op paarden vlakbij onze bijeenkomst om te voorkomen dat we werden aangevallen door de tegendemonstranten van o.a..Antifa en Bij1, die ons middels hun spandoeken en spreekkoren dood wensten.\

Voortdurende spanning dat de bijeenkomst zou moeten worden afgebroken vanwege schermutselingen tussen de politie en de tegendemonstranten van o.a. Antifa en Bij1.

Mannen met baarden in jurken vinden dat ze onvoldoende rechten hebben.

Gemaskerde mannen, uit op relletjes, verzamelden zich op Park Paardenveld.

Deze man kon ongehinderd door de politie tijdens de bijeenkomst met de spiegel proberen om ons te verblinden. De politie greep niet in omdat ze dan het ghele park Paardenveld hadden moeten ontruimen en onze bijeenkomst beĆ«indigen. Bedriegende borden met daarop kreten als ‘fuck terfs’ en ‘kill terfs’ werden niet in beslag genomen. Een terf is een ‘Trans Exclusionary Radical Feminist’. Een vrouw die van mening is dat mannen nooit tot de categorie vrouwen kunnen behoren, ongeacht hoe die mannen zichzelf voelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.