Een Chileense trans prostitué met penis kreeg dinsdag 5 december 14 jaar gevangenisstraf met voorarrest voor het op gruwelijke wijze vermoorden van een klant. Deze man verbleef in voorarrest in de vrouwengevangenis in Ter Peel. En gaat waarschijnlijk zijn straf uitzitten tussen de vrouwen.

Daarom was er een protest bij de rechtbank georganiseerd door onder Voorzij en Let WomenSpeak.NL.

Vrouwen hebben recht op gevangenissen waar geen mannen worden vastgehouden. Dat deze man nepborsten heeft en op zijn paspoort heeft staan dat hij een vrouw is, maakt hem geen vrouw. De gevangenis zou mensen horen in te delen op basis van hun geslacht en niet op basis van hun (vermeende)genderidentiteit. Vrouwen in de gevangenis hebben recht op privacy en veiligheid.

Zij/haar
Toen de rechter het vonnis voorlas, werd er gesproken over ‘zij’ en ‘haar’ alsof het hier werkelijk over een vrouw zou gaan. Het misdrijf gaat ook de statistieken in als gepleegd door een vrouw. Een vrouw heeft geen penis. Dit soort vervalsing van de werkelijkheid is zeer problematisch. Het is ook niet duidelijk of het slachtoffer van te voren wist dat hij geen vrouwelijke, maar een mannelijke prostitué aan huis zou krijgen. Uit het verslag van de rechtszaak door de Telegraaf: Seksafspraak in nacht vol drank en drugs werd Danny fataal: ’Ik brak fles op z’n hoofd’ (die de man ook consequent zij/ haar noemde) werd uiteindelijk wel duidelijk dat de dader wilde dat er aan zijn geslachtsdeel gezogen zou worden.

Geen pik in de Vrouwenlik
De pers had veel belangstelling voor deze actie. Eigenlijk was bij geen van de journalisten voor deze actie bekend dat er op dit moment mannen met penis worden opgesloten bij vrouwen.

Geen Stijl
Geen Stijl kopte: Chileense transgender prostitué met penis vermoordt klant met 214 messteken, veroordeeld tot 14 jaar cel in NL VROUWENGEVANGENIS

Radio Rijnmond

Radio Rijnmond schrijft Chileense prostituee 14 jaar cel in voor ‘weerzinwekkende’ dood, demonstratie bij rechtbank

Algemeen Dagblad

Bericht in het Algemeen Dagblad kopt: Protest bij rechtbank tegen transgenderpersonen in vrouwengevangenis: ‘Geen Pik in de Vrouwenlik’d

Boevennieuws

Boevennieuws noemt in dit artikel van voor de veroordeling de man een ‘zij’ maar doet wel uitgebreid verslag van de gruwelijkheden. Op zijn kniëen in plas bloed met 214 snij en steekwonden gevonden. Om eist 14 jaar tegen Daniela D.

Zelfde dag: nog een transgender moordenaar veroordeeld.

Opvallend is dat er dezelfde dag nøg een transgender werd veroordeeld. Hij had samen met een andere man twee mensen op gruwelijke wijze vermoord. Lees hier het verhaal in de Telegraaf: Duo jaren achter de tralies voor brute moorden in Lieshout en Amsterdam over deze zaak.

Ook in de Bonjo verscheen een artikel over deze actie. De Bonjo wordt verspreid in de gevangenissen. Hopelijk krijgen we op deze manier contact met vrouwen die in de gevangenis zitten. Download de Bono hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.