Mannelijke bokser Khelif mag meedoen met vrouwentoernooi in Eindhoven. Ondanks dat er al vastgesteld dat hij een man is door de International Boxing Association (IBA), mag Khelif toch meedoen aan het vrouwentoernooi in Eindhoven van 5-9 juni.

Dit is zowel oneerlijk als gevaarlijk. Vrouwen worden hier onnodig aan gevaar blootgesteld, omdat mannen 162% harder slaan dan vrouwen.

Hier een achtergrondverhaal van feministe Jean Hatchet over de deelname van Khelif.

Kom je ook in actie?

  1. Schrijf naar de Nederlandse Boksbond: info@boksen.nl
  2. Schrijf naar het centrum voor veilige sport: info@cvsn.nl (voorbeeldbrief hieronder).
  3. Schrijf naar het boksevenement zelf: info@eindhovenboxcup.com
  4. Schrijf naar de sportkoepel NOC*NSF, die het als beleid voorschrijft aan Nederlandse sportclubs om mannen zelf te laten beslissen of ze bij de mannen of de vrouwen meedoen, met hun richtlijn. Klik op het adres: info@nocnsf.nl
  5. Schrijf naar het Tweede Kamerlid waar jij op hebt gestemd of waar jij actie van verwacht op dit punt. Hier vind je de mailadressen.
  6. Meld deze discriminatie (vrouwen hebben recht op eerlijke en veilige sport) ook bij het Meldpunt Discriminatie.
  7. Schrijf naar de locatie waar het evenement zal plaatsvinden (Van der Valk Eindhoven). Volgens de Nederlandse wet zijn zij immers ook aansprakelijk als er gewonden vallen.

De voorbeeldbrief:

Geachte mijnheer, mevrouw,

Begin juni (6-9 juni) vindt de Eindhovense Boks Cup plaats in het van der Valk Hotel Eindhoven. Er is aangekondigd dat Imane Khelif gaat aantreden in de vrouwencategorie. Er is echter meer dan genoeg reden om aan te nemen dat Imane Khelif een man is, met alle voordelen van een mannelijke ontwikkeling:

  1. De International Boxing Association (IBA) heeft Khelif na klachten van tegenstanders laten testen op 17 mei 2022 bij het Sistem Tip Laboratory in Istanbul (License Nr: 194-MRK). Het rapport kwam uit op op 24 Mei 2022. De inhoud van het rapport mag niet gepubliceerd worden zonder toestemming van Khelif, maar het IBA deelde mee dat Khelif niet voldeed aan de voorwaarden om mee te doen aan de vrouwenkampioenschappen. 
  2. Voorafgaand aan de vrouwenkampioenschappen van 2023 heeft het IBA Khelif nogmaals laten testen door een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium op 7 maart 2023. Dr Lal PathLabs uit New Delhi heeft de resultaten gerapporteerd op 23 maart 2023. Ook hier weten we niet wat er in het rapport stond maar de resultaten waren identiek aan het eerste rapport. Khelif mocht wederom niet meedoen aan de kampioenschappen. 
  3. Op 14 augustus publiceerde Le Point een interview met de trainer van Khelif die toegeeft dat er “problemen” zijn met Khelifs chromosomen  en dat Khelif testosteronremmers krijgt. Dit had het team ondervonden na een onderzoek in het Kremlin Bicêtre Ziekenhuis in Parijs.
  4. Een Franse journalist, Djaffer Ait Aoudia, heeft op 25 oktober 2024 in le Correspondant bericht dat hij inzage heeft gehad in het medisch rapport over Khelif dat geschreven is door de endicrinologen van het Kremlin Bicêtre Ziekenhuis in Parijs en het Mohamed Lamine Debaghine Ziekenhuis in Algiers. Imane Khelif’s pathologie laat volgens dit rapport “Alpha 5 reductase type 2” tekort zien. Dit is een afwijking die alleen mannen treft, nooit vrouwen. Een echo van Khelif’s onderlichaam liet volgens dit artikel geen eierstokken zien maar inwendige testikels. 

Waarom is dit belangrijk? Er is geen sport waarbij het verschil tussen mannen en vrouwen zo groot en zo gevaarlijk is:

  • Mannen kunnen gemiddeld 162% harder slaan dan vrouwen door het verschil in de kracht van het bovenlichaam. De gemiddelde man slaat daarmee 2,6 keer harder dan een vrouw. Dit is vergelijkbaar met het verschil in slagkracht tussen een zwaargewicht bokser en een lichtgewicht bokser. 
  • Wanneer testosteronremmers worden toegepast levert dit slechts een beperkte afname van kracht (5-10%) op. 
  • Vrouwen lopen 2-3 keer meer risico op een hersenschudding dan mannen door biomechanische en hormonale factoren. Daarnaast ervaren vrouwen vaker langdurige klachten na een hersenschudding, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en stemmingswisselingen

jouw naam

Hier een filmpje (met AI ondertitels) waaruit blijkt dat Khelif prima weet dat hij een man is. Een vrouw zou NOOIT op deze manier in een mannenteam meedoen!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.