Voor het eerst hebben Nederlandse topsporters zich teruggetrokken uit een competitie omdat er ook biologische mannen aan mee mogen doen. Aileen de Graaf en Anca Zijlstra zijn opgestapt uit het Nederlandse darts team omdat de ‘trans geidentificeerde’ man Noa-Lynn van Leuven mee mag doen in het vrouwenteam.

Het wanbeleid van de dartbond heeft deze vrouwen hun sport gekost.

De Graaf zegde ook haar functie als spelers vertegenwoordiger van de Nederlandse Dartbond op. Hier haar verklaring op Facebook:

Katie Sheldon winares
De eerste vrouwenwedstrijd waar hij aan meedeed, werd meteen door Van Leuven gewonnen, waardoor hij de winst én het prijzengeld van €2.300 stal van de echte winnaar: de twintigjarige Katie Sheldon uit Dublin.

Anti-vrouw-beleid
Dat de dartbond mannen toestaan om mee te doen in de vrouwensport, betekent het einde van vrouwendarts. De dartbond staat echt pal voor de discriminatie van vrouwen door hen geen eigen competitie toe te staan. Ze dreigen zelfs met juridische stappen als je leden zich uitspreken tegen hun beleid.

NOC*NSF
Het beleid om mannen zelf te laten kiezen in welke categorie ze meedoen, is in de ‘handreikeing gender- en seksediverse personen‘ vastgelegd door de sportkoepel NOC*NSF. Al eerder schreven we over hoe de NOC*NSF meisjes moedwillig in gevaar brengt door mannen mee te laten doen met vrouwensport.

Mannen hebben voordeel
Mannen hebben in bijna alle sporten (behalve turnen) lichamelijk voordeel boven vrouwen. Het mannen voordeel geldt dus niet alleen in duur- en krachtsporten.

Mannen hebben op verschillende manieren voordeel bij darten.

1. Hun ruimtelijk inzicht en oog/hand-coördinatie is beter.

2. Hun arm is anders gebouwd en langer.

3. Ze hebben zo’n 25 % meer spierkracht.

4. De bull hangt voor hen op ooghoogte, terwijl de gemiddelde vrouw tegen de onderkant aankijkt.

5. Inname van medicatie leidt nauwelijks tot verlies van spierkracht.

Het verschil in lengte tussen man en vrouw is gemiddeld 13 cm. Voor vrouwen zou het bord dan niet op 1.73m (= ooghoogte mannen), maar op 1.60m moeten hangen. Dan pas hebben vrouwen een gelijk speelveld.

Bij darts gooien de vrouwen wegens hun lengte dus vaker in een schuinere baan, die dus ook langer is. Voor de veel gezochte triple 20 of tops moet een vrouw telkens ver omhoog gooien en dat telt steeds zwaarder.

Een (transgeidentificeerde) man heeft ook langere armen en laat de pijl dichter bij het bord los.

Hormonen
De inname van vrouwelijke hormonen doen transvrouwen niet krimpen. Ze blijven gemiddeld langer, met ook langere armen en grotere handen. Hormonen leiden slechts tot max. 5% krachtverlies.

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk. Daarom hebben we bij sport twee categorieën. Vanaf een jaar of veertien verslaan jongens zelfs topatletes. Dat kan je in beeld zien op de site Boys vs Women.

De verschillen in beeld:

Lees hier ons eerdere artikel over het verraad van meisjes en vrouwen in de sport

Lees hier meer over de idiote richtlijn trans- en genderdiverse mensen in de sport waarmee de NOC*NSF moedwillig vrouwen en meisjes in gevaar brengt

Wil je waarderen dat ik me met Provrouw inzet en dit soort stukken schrijf?

3 Responses

 1. Renzo

  ‘De NDB doet (…) juridische stappen (…)’. Die zin! Alsof het hebben van ook maar kritiek op hun besluit ongewenst of discriminerend is/kan zijn.
  Klinkt ook alsof ze fors gaan modereren.

  Maar de NDB loopt natuurlijk op eieren. Ik vrees dat alle sportbonden best bang zijn voor juridische stappen als ze transvrouwen niet toelaten….
  De FIDE -wereldschaakbond- sloot laatst wel omgebouwden uit, als ik me goed herinner.

  Reply
  • Caroline

   Ze zouden bang moeten zijn voor procedures van VROUWEN die hun plek verliezen in teams en selecties omdat er mannen bij de vrouwen mogen meedoen.

   Reply
   • Renzo

    eh ja. Maar de wetgeving ken ik niet op mijn duimpje. Ik vrees dat die zaken door vrouwen verloren worden…?

    Voor alle duidelijkheid: ik geef hier dus niet mijn mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published.