Op 10 juni is er een #LetWomenSpeak event in Wenen. Als Nederlandse feministen willen we bij dit eerste bezoek aan het vasteland zijn. Zowel om onze zusters in Oostenrijk te steunen, als om Kelly-Jay Keen te ontmoeten.

Al jaren volg ik Kelly-Jay Keen (Posie Parker). Zij is een echte grassroots activiste, houdt geregeld podcasts en haalt de pers met opvallende acties. Zo plaatse ze jaren terug op verschillende plaatsen een groot billboard met ‘Woman = adult human female’.

In de pers
Dat billboard werd binnen de kortste keren weggehaald omdat transactivisten het reclamebedrijf ervan wisten te overtuigen dat de definitie van vrouw beledigend was voor transgenders. Uiteraard kwam dat in de krant en werd Kelly-Jay uitgenodigd voor talkshows.

#LetWomenSpeak
Kelly-Jay is vooral bekend vanwege de Let Women Speak evenementen, waarbij ze iedere vrouw die dat wil, de microfoon geeft. Alle vrouwen die zich aanmelden krijgen een paar minuten de ruimte om hun verhaal te vertellen. Eerst deed ze dat alleen in Engeland, toen ook in Schotland en onlangs reisde ze naar Australiƫ en New Zeeland. Daar moest ze haar toer afbreken wegens geweld van transactivisten.

Op de foto zie je haar met tomatensoep die ze in haar gezicht gegooid kreeg.

In juni is ze voor het eerst op het Europese vasteland en Lydia en ik gaan erheen. Vrouwen vertellen tijdens #LetWomenSpeak over hun levens, bijvoorbeeld hoe ze ontsnapt zijn aan geweld of dat ze een tijdlang dachten dat ze beter af waren als man.

Naar Wenen
Op 10 juni is ze voor het eerst op het Europese vasteland en Lydia en ik gaan naar Wenen. We gaan daar (als dat lukt) ook spreken en zullen uitgebreid verslag uitbrengen. Je kunt ons helpen door een bijdrage te geven in de kosten. Alle donaties van 30 mei t/m 11 juni zullen gebruikt worden voor onze reis.

Livestream

Vanuit Wenen zullen we je op de hoogte houden via het YouTubeKanaal van #ProVrouw.
Abonneer je hier vast op het #ProVrouw YouTube-kanaal.
We hebben minstens 50 abonnees nodig om te kunnen livestreamen.

Lydia
De jonge feministe Lydia Daniels heeft dit jaar voor het eerst van zich laten horen. Eerst sprak ze tijdens Vrouwendag in Pakhuis de Zwijger over de aantasting van vrouwenrechten door transactivisten.

Ze kwam in het nieuws toen ze tijdens het D’66 congres door Kaag op het podium werd gevraagd en vertelde dat Kaag vrouwen in de steek laat. Dat staat op video.

Hieronder haar toespraak op Internationale vrouwendag: een vrouw is een mens van het vrouwelijk geslacht, zo moeilijk is het niet. “We moeten “genderneutraal’ lijkt steeds meer codetaal voor ‘mannen weer centraal.”

One Response

  1. Renata Top

    Mijn waardering er speelt misbruik nu nog schaamte niet alleen de gewone vrouw
    ook transgender vrouwen willen graag een man en worden misbruikt vermoed ik, door incubussen en succubussen. Politie onderzoekt dit niet en dit gaat uitkomen als het na 20 jaar zij die nu nog jong zijn en hongeren naar een vaste relatie

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.