Op zondag 26 mei is alweer de derde Let Women Speak in Utrecht. Iedere vrouw die dat wil, krijgt spreektijd om haar persoonlijke verhaal te vertellen. De bijeenkomst begint om 14.00 uur op Park Nieuweroord, vlakbij het centraal station.

We hebben spreeksters over:

  • Waarom het zo goed is voor vrouwenrechten dat de transgenderwet van tafel is
  • Draagmoederschap
  • Mannen in vrouwensport
  • Wat ouders kunnen doen als hun kind zegt trans te zijn
  • Hoe lesbische vrouwen te lijden hebben onder dat mannen claimen dat ze lesbisch zijn
  • Wat puberteitsblockers met je lijf doen
  • Het CASS raport en welke lering Nederland daaruit moet trekken
  • Wat is DSD? intersekse en waarom heeft het NIETS te maken met trans

In het debat over privileges voor transgenders worden vrouwen niet gehoord. Let Women Speak wil vrouwen hiervan bewust maken. We willen vrouwen verenigen en hen de ruimte geven om te spreken. Daarom organiseren we op 26 mei Let Women Speak voor de derde keer.
Vrouwen die willen spreken krijgen hiervoor 3 tot 5 minuten spreektijd.

Stuur een mail naar caroline@provrouw.nl als je die dag wilt spreken.

Onze veiligheid
Vanaf onze eerste manifestatie is onze veiligheid een probleem gebleken. Queeractivisten en Antifa kozen onze manifestatie uit om te gaan rellen. De eerste keer werden ze bij ons op Park Paardenveld toegelaten om recht tegenover ons herrie te maken met trommels en sirenes, zodat onze speeches ondanks versterking nauwelijks verstaanbaar waren. De mannen werden met politie op afstand gehouden, waarbij flinke tikken werden uitgedeeld en pollitie te paard voortdurend tussen hen en de hooligans patrouilleerden. De hele bijeenkomst was de dreigeng dat het uit de hand zou lopen, we werden bekogeld met verfbommetjes, er was een man met een spiegel die de spreeksters probeerde te verblinden.

Deze groeperingen mdet hun uiterst agressieve gedrag betichten ons, vrouwen die over ons eigen leven spreken en voor onze eigen rechten opkomen als transfoob, extreem rechts en zelfs fascistisch.

De tweede bijeenkomst hield de gemeente de herrieschoppers buiten park Paardenveld. Achteraf zagen we dat ook daarbij flinke klappen waren gevallen. Maar wij konden ongehinderd onze bijeenkomst houden en zagen hen wel op afstand, maar we hadden er nauwelijks last van.

Derde manifestatie
Voor de derde manifestatie hadden ze zich op tijd aangemeld en er is volgens de gemeente genoeg ruimte genoeg op het park voor twee groeperingen. Dat het hun doel is om onze bijeenkomst te verstoren (Shut TERFs up) is niet relevant, zij hebben net zoveel recht om te demonstreren als wij.

Verplaatsing
Daarom hebben we vanwege de bedreigingen en de oproep om sirenes mee te nemen om onze speeches onverstaanbaar te maken, in overleg met de gemeente en de politie besloten de bijeenkomst te verplaatsen van park Paardenveld naar Park Nieuweroord.

De politie kan de queeractivisteren en Antifa dan beter op een afstand houden. Zodat wij onze eigen manifestatie kunnen houden.

Ons Manifest

Hier is het manifest van Let Women Speak:

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.